logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

3DEXPERIENCE

3DEXPERIENCE je BUSINESS EXPERIENCE platforma.

3DEXPERIENCE je integrirana poslovna platforma koja donosi programska rješenja za svaki dio vaše tvrtke.

Unutar jednstvenog korisničkog sučelja, izuzetno atraktivnog i jednostavnog za upotrebu, nalaze se dobro poznati brandovi kao što su CATIA, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA koji donose najmodernije alate za 3D dizajn, analizu i simulaciju, proizvodnju, prezentaciju proizvoda i marketing, organizaciju podataka, upravljanje projektima, praćenje zahtjeva i upravljanje procesom promjena, upravljanje konfiguracijama proizvoda, kontrolu kvalitete itd.

Osnovna prednost je upravo to što su na jednoj platformi u čijem centru se nalazi 3D model vašeg proizvoda integrirane sve aplikacije, tako da su sve interakcije do kojih dolazi tokom proizvodnog procesa vezane uz 3D reprezentaciju samog proizvoda i sve druge dokumente koji se kreiraju tokom procesa.

Pristup platformi i način licenciranja su bazirani na ulogama odnosno “rolama” pojedinih korisnika u procesu.

3DEXPERIENCE platforma dostupna je u dva oblika: On Premise i On Cloud.

U svojoj On Premise varijanti platforma je instalirana na informatičkoj infrastuktiri samog korisnika. Bazirana je na otvorenoj arhitekturi, što donosi njenu glavnu prednost a to je da omogućuje potpuno prilagođavanje čitave platforme potrebama i procesima unutar svake pojedine tvrtke. Osim toga moguće ju je povezati sa već postojećim informatičkim sustavima u jedinstvenu cijelinu.

3D EXPERIENCE kao jedinstvena poslovna platforma smanjuje ukupne troškove kroz pojednostavljenje cijelokupne IT infrastrukture i procesa održavanja instalacije.

3DEXPERIENCE On Cloud pruža tvrtkama pouzdano i fleksibilno rješenje, uz minimalno korištenje ljudskih, hardverskih i sofverskih resursa samog korinika.

U praksi, rad na oblaku znači da brigu o kompletnom rješenju, hardverskoj i softverskoj infrastrukturi, održavanju sustava i nadogradnji platforme, preuzima pružatelj rješenja na oblaku, Dassault Systemes.

Sa stanovišta troškova prednosti su što nema investicije u računalnu opremu, niti potrebe za njenim održavanjem i eventualnim servisiranjem, manji su troškovi implementacije i održavanja sustava, uz opciju najma nema inicijalnog troška kupovine programa.

Korisniku je omogućeno logirati se na platformu u bilo koje doba, 24h dnevno, 365 dana u godini, bez obzira gdje se nalazio i s bilo kojeg uređaja, i biti će mu dostupni svi podaci u svojim posljednjim verzijama.

Naravno, osigurana je maksimalna sigurnost podataka kao i automatski upgrade na sve nove verzije kompletne platforme te svih podataka.

POWER’BY metodologija omogućuje da kroz adaptere za MCAD aplikacije kao što su CATIA i SOLIDWORKS, PTC Creo, Autodesk Inventor, Siemens NX i druge, te ECAD alate kao što je Altium Designer, tvrtkama je omogućeno virtualno modeliranje krajnjeg proizvoda praktično bez obzira na osnovni CAD alat u kojem su podaci kreirani.

To znači da unutar 3DEXPERIENCE platforme korisnik može kombinirati u jednom sučelju CATIA, 3DEXPERIENCE i SOLIDWORKS i druge 3D CAD modele, međusobno ih sklapati, pozicionirati, uspoređivati i analizirati, označavati, definirati potrebne promjene i slično.

Također, primjenom POWER’BY metodologije osigurava se pravilna EBOM i MBOM primjena  i nakon toga povezivanje s poslovnim sustavom.

3DEXPERIENCE platforma dostupna je i akademskim ustanovama i to u svom On Cloud obliku koji garantira jednostavnost instalacije i održavanja.

U svega nekoliko paketa 3DEXPERIENCE for Education donosi niz atraktivnih alata, od osnovnih do naprednih, za dizajn, vizualizaciju, analizu i simulaciju, pripremu proizvodnje pa sve do upravljanja procesima, prijektima i promjenama.